Western Digital виплатить $ 2,7 млн компенсацій ошуканим користувачам повільних SMR-дисків WD Red

Western Digital виплатить $ 2,7 млн компенсацій ошуканим користувачам повільних SMR-дисків WD Red

Компанія Western Digital домовилася про врегулювання одного з поточних колективних позовів проти неї, пов’язаних з неправдивою рекламою жорстких дисків WD Red. У такій ситуації WD виявилася через те, що не повідомляла про застосування технології черепичним записи (SMR) в своїх накопичувачах, тим самим вводячи покупців в оману щодо їх характеристик.

wd_red

Нагадаємо, що минулої весни навколо Western Digital вибухнув скандал, коли з’ясувалося, що деякі її жорсткі диски WD Red, призначені для мережевих сховищ (NAS), використовують технологію черепичним записи, але це ніяк не позначено в документації. Проблема в тому, що SMR-диски хоч і виходять помітно дешевше за рахунок більш високої щільності, працюють набагато повільніше звичайних CMR-накопичувачів при запису і перезапису даних. На практиці це проявляється в тому, що жорсткий диск раптово може «заткнутися» на десятки секунд, поки не впорядкує записані в буфер дані. А у випадку з RAID-масивами з таких накопичувачів проблем виникає ще більше.

Для NAS дуже характерні робочі навантаження з інтенсивної записом і перезаписом, та й RAID-масиви в таких системах зустрічаються часто, тому використовувати в них накопичувачах, для яких швидкість запису / перезапису є слабкою стороною, вкрай не рекомендовано. Однак це не зупинило Western Digital від продажів таких накопичувачів саме в серії, призначеної для мережевих сховищ.

Незабаром після виявлення проблеми проти WD було висунуто кілька колективних позовів, по одному з яких компанії і вдалося прийти до угоди з позивачами. Виробникові доведеться виплатити 2,7 млн ​​доларів компенсації. За кожен накопичувач ошукані користувачі зможуть отримати від 4 до 7 доларів компенсації, в залежності від його обсягу (проблеми були у HDD ємністю від 2 до 6 Тбайт). Цікаво, що для того, щоб приєднатися до позову людям не потрібно надавати доказ покупки накопичувача.